Skip to content

Blog de feliciCat

Benvinguts/des al blog de feliciCat (Institut Català de la Felicitat). Aquí hi trobareu informació sobre l’activitat recent del nostre projecte, així com articles redactats pels nostres col·laboradors/es i casos d’empreses i professionals que hem considerat d’èxit.

Zambon i la seva aposta pel benestar físic coincidint amb Sant Jordi (Dia Internacional del Llibre)


En el marc del Sant Jordi 2024, Dia Internacional del Llibre, Zambon, empresa del sector farmacèutic, va organitzar un esdeveniment especial pels seus empleats, amb l'objectiu de fomentar la cultura, el benestar i la convivència entre els membres de l'equip.…

Llegir més

La bona energia s’apodera de Santa Maria de Palautordera

Quelea Consultors, de la mà d’en Raimon Galve (facilitador en benestar mediambiental de feliciCat) desenvolupa el primer projecte municipal de comunitat energètica per a tota la ciutadania i empreses del municipi vallesenc. El benestar mediambiental és més necessari que mai,…

Llegir més
Benestar Organitzacional Empresa

feliciCat dissenya i executa el Baròmetre de la Felicitat Laboral a Catalunya 2023.

La investigació, de caràcter qualitatiu i quantitatiu dirigit a les persones empleades en diferents categories d’empreses que actuen a les quatre províncies catalanes. L’any 2023 ha estat el període elegit per l’Institut Català de la Felicitat (feliciCat) per executar un…

Llegir més

Incrementa la creativitat i la productivitat a la oficina gràcies al Living Office.

"Tot és disseny, i la qualitat del disseny afecta a la qualitat de les nostres vides” - Norman Foster. Començo la reflexió d’avui amb aquesta frase clau del Sr. Foster, reconegut arquitecte britànic, perquè encaixa a la perfecció amb la…

Llegir més

“I després d’aquesta formació, què?” De la teoria a la pràctica

Tal com va publicar l'autor i formador nord-americà Eduard Trolley, "mentre la majoria dels directius creu fermament que l'aprenentatge és crucial, alguns tenen seriosos dubtes de si la formació en què inverteixen constantment produeix l'aprenentatge que veritablement recolza el negoci".

Llegir més

Com fidelitzar els empleats gràcies a les dades i amb “intrusivitat 0”? La resposta es diu Iceverg

Des de fa força anys, amb la consolidació dels departaments de recursos humans com a peça clau en els organigrames de les empreses, una de les maneres de mesurar l'encaix dels empleats ha estat amb les enquestes de satisfacció, habitualment de forma anònima però…

Llegir més

Workplace Strategy: el concepte que et permetrà treure el màxim rendiment als teus recursos a l’entorn laboral

Necessitem crear entorns àgils que ens permetin adaptar els espais a unes necessitats canviants. Comptar amb recursos i eines que ens ajudin a ser més eficients, treballar en un espai sostenible i on ens sentim saludables farà que ens adaptem de forma ràpida a qualsevol nova situació.

Llegir més

Oficines sostenibles i orientades al benestar. Cicle i feliciCat uneixen les seves forces

Aquesta setmana s'ha fet oficial l'acord entre l'Institut Català de la Felicitat i Cicle, i aquest s'ha convertit en proveïdor de serveis per a feliciCat associats al disseny d'oficines sostenibles i orientades al benestar de les persones que hi treballen.

Llegir més

5 consells per contribuir a l’autorealització a l’entorn laboral.

Un constructe social que fa referència a aquesta evolució i que ens serveix per il·lustrar aquest fenomen és la felicitat. La felicitat, encara que és un concepte atemporal, ha esdevingut actualment una de les màximes per a la nostra societat. Això és casualitat?

Llegir més

La Future of People Academy (FOPA) es converteix en proveïdor formatiu de felicitat

Aquesta primera setmana de juny s'ha rubricat l'acord de cooperació entre el president de feliciCat, Eduard Alcaraz, i el fundador de FOPA, Manu Romero. Aquest acord conté una sèrie d'aspectes clau que recollim al present article. No te'ls perdis!

Llegir més

5 esmorzars per començar la jornada laboral amb energia

Un esmorzar saludable és un hàbit que pot contribuir que el teu dia comenci amb més felicitat i així obtenir l'energia necessària per rendir i estar motivat al llarg de la jornada laboral.

Llegir més

Converses feliciCat

feliciCat habilita una secció que recull tots els webinars professionals i seminaris en línia que l'Institut ha organitzat i en què ha participat des de l'any passat.

Llegir més

Les teories de la neurociència de l’aprenentatge poden ajudar en el benestar dels nostres empleats?

Sovint, el terme de “neurociència de l'aprenentatge” sol associar-se exclusivament al camp educatiu, sobretot amb docents i nens, però moltes de les investigacions s'han realitzat amb una mostra adulta i fins i tot de gent gran, cosa que pot ser aplicable cap a totes les persones i, en aquest cas, portar-lo cap al terreny empresarial.

Llegir més

Milola: 8 accions diàries per garantir el benestar organitzacional i la felicitat dels treballadors.

La felicitat personal i professional dels teus treballadors es pot aconseguir amb petites accions i detalls en el dia a dia de l'activitat empresarial, cosa que permetrà assolir un bon nivell de qualitat de vida dels treballadors i, per tant,…

Llegir més

“Felicitat en temps de confinament”. Les diferències entre les diferents generacions s’accentuen

Un estudi realitzat per feliciCat (Institut Català de la Felicitat) que porta com a nom “Felicitat en temps de confinament” analitza els diferents grups d'edat basant-se en unes dades recollides just fa un any, en plena primera onada de la…

Llegir més

Escola Universitària Mediterrani. 6 claus per aconseguir el benestar organitzacional en una universitat.

Moltes vegades, esmentem que les empreses han de lluitar per aconseguir el benestar dels seus empleats. Però hi ha empreses que, pel tipus d'activitat empresarial que desenvolupen, també han de vetllar pel benestar i la felicitat dels clients, i no…

Llegir més

L’ICEB i la feliciCat signen un acord de cooperació

L'International Center for Entrepreneurs in Barcelona (ICEB), signen conveni de col·laboració amb l'Institut Català de la Felicitat, ha estat rubricat pel Director de Relacions Internacionals i Institucionals d'ICEB, Dr. Jose Manuel Figueroa Gonzalez i el president de FELICICAT el Sr. Eduard Alcaraz Espriu.

Llegir més

Babyboo Academy s’uneix feliciCat com a partner formatiu.

feliciCat arriba a un acord amb el portal Babyboo Academy per oferir els seus cursos als seus usuaris particulars afiliats així com a empreses amb què col·labora oferint plans de formació específica.

Llegir més

El context demana avui líders inclusius. Les 6 “C” del lideratge

A l'era del canvi constant cal integrar processos interns que permetin valorar les estructures humanes. La crisi de la Covid-19 ens obliga a redissenyar i reestructurar els diferents escenaris empresarials. L'adequació i actuació de diferents metodologies per respondre ara diferents respostes organitzacionals. Paral·lelament, aquesta crisi ha posat de manifest la latent urgència en el lideratge de persones.

Llegir més

Col·labora amb l’estudi “Barómetre de la Felicitat Laboral a Catalunya 2023”

Els 10 punts clau de la nostra filosofia

Encara no t’has descarregat el manifest on hi figuren els 10 punts clau de la nostra filosofia?

Back To Top