Skip to content

Incrementa la creativitat i la productivitat a la oficina gràcies al Living Office.

Tot és disseny, i la qualitat del disseny afecta a la qualitat de les nostres vides” – Norman Foster.

Començo la reflexió d’avui amb aquesta frase clau del Sr. Foster, reconegut arquitecte britànic, perquè encaixa a la perfecció amb la temàtica per feliciCat, concretament amb l’àmbit del nostre entorn a la nostra oficina, el Living Office.

Tant a gran escala, passant per grans empreses, com a petita escala, autònoms que treballen des de casa, l’espai on treballem és clau per incrementar la nostre creativitat i productivitat. 

Segons xifres de la Organització par a la Cooperació y el Desenvolupament Econòmic (OCDE), han revelat cada persona passa a la oficina aproximadament 288 dies per any, el que representa 2 mil 592 hores, és a dir, el 79% dels dies de l’any els passem treballant. Per tant, sentir-nos bé en el nostre espai de treball és un dret necessari. I no només a nivell estètic, sinó perquè treballar en una oficina que ens inspiri és la clau per la motivació del personal.

Una bona distribució de l’espai, una correcte il·luminació i decoració, augmenta la productivitat, l’eficiència, i per tant, la rentabilitat de l’objectiu de l’empresa o negoci. 

Els beneficis son clars:

  • Augmenta la motivació i la productivitat dels treballadors/es: 

Un bon ús de l’espai adaptat a les necessitats de cada empresa, la llum natural adequada, il·luminació òptima, una correcte aplicació dels colors i les formes, temperatura, comoditat… Living Office en essència.

Tots i totes sabem que és molt més motivador arribar a una oficina on cada un d’aquests detalls estigui cuidat, la predisposició per treballar i fer equip ve gairebé donada de forma natural, mentre que si aquest espai és contrari a tots els punts comentats anteriorment, l’actitud inicial canvia per complert convertint-se en apatia, desmotivació, desil·lusió…el llistat de sentiments i emocions negatives es fa interminable fins que poc a poc, l´únic que s’aconseguirà amb aquest entorn serà la fugida del talent i mal ambient de treball, i com a únic resultat se’n obtindrà la pèrdua de temps i de diners per part de l’empresa.

  • S’incrementa la intel·ligència col·lectiva i la comunicació entre equips de treball.

La generació d’un espai òptim genera de forma immediata la creativitat, la afloració de noves idees, la  

Per tant, la comunicació interna de l’empresa també es veu reforçada de forma positiva.

  • Millora la imatge de marca

De forma paral·lela, la imatge de marca suma punts, tant de cara al personal intern de l’empresa com la percepció externa del mercat i competència cap a nosaltres (empresa).

Back To Top