Skip to content

‘Yellow Day’: celebra-ho o qüestiona-ho.

feliciCat opina sobre "el dia més feliç de l'any”, el Yellow Day, de la mà d'Eduard Alcaraz (Fundador). I ho fa publicant un article d'opinió a Via Empresa .

I un any més ja ho tenim aquí. El Yellow Day , "el dia més feliç de l'any", i que, segons els especialistes, estaria justificat pel solstici d'estiu que suposadament dóna el tret de sortida a un increment de la nostra qualitat de vida. Un dels motius que s'esgrimeixen són les condicions climatològiques. Òbviament, també hi ha factors com les vacances, la paga doble –per a alguns– i l'increment de les hores de llum solar.

Fins aquí, fantàstic! Ens assabentem que avui és el Yellow Day , aleshores, a partir d'aquí, podem aplicar dos prismes de lectura i que, precisament, són extremadament oposats.

Com éssers càlids i socials, saber que avui és el dia més feliç de l'any és l'excusa perfecta per celebrar-ho en família, amistats… o en solitari

— Eduard Alcaraz (Fundador de felicitat)

D'una banda trobem el prisma positiu, optimista per naturalesa. Prisma gens profund a escala d'anàlisi i que ens estalvia molts mals de cap. Com a éssers càlids i socials, saber que avui és el dia més feliç de l?any és l?excusa perfecta per celebrar-ho en família, amistats… o en solitari. Tot s'hi val i és benvingut! Motius per celebrar-ne sempre n'hi ha molts: perquè tenim salut, perquè el nostre entorn és sa, de qualitat, perquè tenim l'estiu molt a prop, etcètera. Tot s'hi val i tot és benvingut! Com va escriure Máximo Huerta "La vida se'n va ràpidament. Per això no podem parar. Hem de fer que la música soni".

D'altra banda, totalment a les antípodes hi ha el prisma negatiu, rabiós, resultat de la hipersensibilitat i que és el cúmul d'un interminable llistat d'indignacions -no n'hi ha per menys-. Estem en un entorn VUCA ( volatiliy, uncertainty, complexity and ambiguity )… o BANI ( brittle, anxious, nonlinear and incomprehensible ), tant se val! La qüestió és que sentim que avui 20 de juny se'ns imposa el dia més feliç de l'any, i és clar, qualsevol de nosaltres pot pensar: “I qui ets tu per determinar si és el dia més feliç? Potser decideixes per mi? ". Sens dubte, hi ha una innombrable llista de factors que convida a qüestionar l'assignació del Yellow Day . Si de la climatologia depengués aquest 2023, no crec que estiguem en condicions de llençar coets. I què cal dir de la crisi de preus? I de la guerra? I les nits tropicals? o hi ha res a celebrar, és clar?

" La felicitat és una qüestió d'actitud, d'actuar, d'aportar, de trobar-se, de celebrar les petites victòries "

— Eduard Alcaraz (Fundador de felicitat)

Ja ho veieu, avui és un dia assenyalat per unes circumstàncies concretes, però sobretot és un dia per prendre-s'ho com a un li vingui de gust. I és que la felicitat és una qüestió d'actitud, actuar, aportar, trobar-se, celebrar les petites victòries. Ja saps sota quin dels dos prismes actuaràs? I no, no hi ha terme mitjà, la indiferència aquí no té lloc. O ets de cara o d'esquena.

Ara bé, el Yellow Day també és una oportunitat, no ho enterrem! És una oportunitat per a les persones que necessitin saber que avui és un dia per esforçar-se, per assolir un estat tant personal com subjectiu. De vegades, llegir una frase ens fa posar el fre de mà a la nostra frenètica vida i plantejar-nos, encara que sigui per uns instants, que podem actuar diferent en el nostre dia a dia. I és que, de vegades, ens han de recordar, tristament i amb el calendari, que avui és una nova oportunitat per viure la vida que volguem.

Així doncs, ja està tot dit: visqui el Yellow Day !… I demà serà el dia que tu (i només tu) vols que sigui.


T'agrada el nostre contingut i els esdeveniments en què participem? Et convidem que t'uneixis a la comunitat feliciCat T'esperem!

Back To Top