Skip to content

Les escoles catalanes i feliciCat, una relació que es consolida i avança a passos de gegant.

Les escoles catalanes ( primària, secundària i batxillerat ), així com els centres d’ensenyament superior (escoles d’oficis, negocis i universitats) mostren la confiança en les xerrades i els programes de feliciCat.

L’escola és un espai de convivència i de formació, que ha de treballar perquè el nen desenvolupi amb el pas dels anys totes les seves capacitats, tant afectives, intel·lectuals, creatives, físiques i de comunicació. D’altra banda, l’escola també ha de facilitar l’estimulació de manera constant els valors i les emocions dels nens i nenes que en formen part.

D’altra banda, els centres han de promoure l’adaptació al medi, fomentant la comprensió a partir de la realitat que s’està vivint, però també ho han de fer proporcionar eines per a l’alumnat, el professorat i les famílies per integrar l’actitud positiva i activa, les relacions de qualitat, la responsabilitat envers el medi ambient, la innovació i la transformació.

A feliciCat estem plenament convençuts que els centres educatius (escoles i instituts de primària, secundària i batxillerat, així com els centres d’ensenyament superior, sent les universitats i les escoles de formació professional i de negocis com a màxims representants) tenen la missió d’educar les persones que ens permetin continuar potenciant (i millorant) la societat del benestar. Persones que seran la força laboral d’aquest país, i que han de concebre la feina com una oportunitat per gaudir d’una gran part de les hores de la vida mentre apliquen el seu propòsit vital.

Des de la seva creació el setembre del 2020, feliciCat (l’Institut Català de la Felicitat) es va considerar que col·laborar amb els centres educatius havia de ser un dels àmbits principals d’actuació de l’organització . Després de fer una anàlisi científica sobre l’efectivitat de la realització de xerrades i programes formatius associats amb el benestar i la felicitat, l’equip de l’Institut Català de la Felicitat va acabar determinant que, perquè qualsevol iniciativa formativa i de coneixement tingués l’efectivitat desitjada, aquesta s’havia d’impartir a partir del sisè curs de primària.

Actualment, i tres anys després de proposar-se aquest objectiu, feliciCat no només ha estat present en nombroses xerrades a escoles, sinó que ha impartit els seus programes de felicitat a les escoles, tant a l’alumnat com al professorat.

“ És una realitat: Les escoles catalanes estan cada cop més interessades a tractar a les aules un sentiment tan personalitzat i subjectiu com la felicitat. ”

— Eduard Alcaraz (Fundador de felicitat)

La Salle de Gràcia, l’IES El Vern, l’Institut Gallecs, el Prat Educació, l’EUM (Escola Universitària Mediterrània), l’Aula Escola Europea, i la FCRI Blanquerna , han estat alguns dels centres que han considerat que feliciCat podria aportar un valor afegit i ens han confiat en la tasca que venim fent. Els seus centres valents, curiosos i que són plenament conscients dels beneficis que aporta per als nens/es, nois/noies crear espais de diàleg i de coneixement que girin al voltant de la felicitat personal i col·lectiva. Ser coneixedors de les  teories i  les tècniques  de  felicitat més actuals i poder intentar aplicar-les a les seves vides d’una manera molt diferent, és una oportunitat que no es pot deixar escapar.

A continuació, se n’exposa alguna galeria d’imatges amb algunes fotografies de la celebració de xerrades i tallers.


Demana informació per col·laborar amb feliciCat (Institut Català de la Felicitat)

Desplega el formulari i utilitza els filtres que trobaràs per ser més concret a la teva sol·licitud.


T’agrada el nostre contingut i els esdeveniments en què participem? Et convidem que t’uneixis a la comunitat feliciCat T’esperem!

Back To Top