Skip to content

Tallers de desconnexió digital per a empreses i escoles. Aprendre a prescindir de la tecnologia generant hàbits saludables.

feliciCat ofereix tres nous tallers dirigits a escoles (alumnat i famílies) i per a empreses. El propòsit d’aquestes sessions és oferir eines i metodologies per generar bons hàbits que permetin prescindir dels dispositius electrònics en diferents situacions, afavorint en tots els casos la qualitat de vida de joves i adults en diferents àmbits del dia a dia.

La importància de la desconnexió digital per al benestar de les persones

A l’era digital en què vivim, ens veiem constantment connectats als nostres dispositius electrònics. Això pot tenir molts avantatges, com ara facilitar la comunicació i l’accés a la informació. Tot i això, també pot tenir conseqüències negatives per al nostre benestar, com ara l’insomni, l’aïllament social, l’ansietat o la depressió.

La desconnexió digital és el dret que tenen les persones a no estar connectades als dispositius electrònics fora de l’horari laboral o durant el temps de descans. Aquest dret és important per garantir el benestar físic i mental de les persones. La pregunta que ens fem des de feliciCat és si tenim els recursos, la mentalitat i les eines necessàries per aplicar aquesta “desconnexió” quan considerem oportú?

Beneficis de la desconnexió digital

La desconnexió digital té diversos beneficis per al benestar de les persones, entre els quals s’inclouen:

  • Millor salut mental: Estar constantment connectats als nostres dispositius pot augmentar l’estrès, l’ansietat i la depressió. La desconnexió digital ens permet relaxar-nos i desconnectar de les preocupacions diàries.

  • Millorar la higiene del son: La llum blava emesa pels dispositius electrònics pot dificultar el son. La desconnexió digital abans de ficar-se al llit ens ajuda a agafar el son més fàcilment.

  • Més temps lliure: La desconnexió digital ens permet dedicar el nostre temps lliure a activitats que ens agraden i que ens fan feliços.

  • Millors relacions personals: Estar constantment connectats als nostres dispositius pot interferir en les nostres relacions personals. La desconnexió digital ens permet passar temps de qualitat amb els nostres éssers estimats.

Com promoure la desconnexió digital

Hi ha diverses coses que podem fer per promoure la desconnexió digital. Als tallers de desconnexió digital i benestar tecnològic de feliciCat, es desglossaran diferents situacions. Tot seguit n’exposem tres.

  • Aprendre a establir límits: És important establir límits clars sobre quan i com utilitzem els nostres dispositius electrònics. Per exemple, podem decidir no revisar els nostres correus electrònics o xarxes socials durant el temps de descans o les vacances.

  • Saber apagar els dispositius amb naturalitat: De vegades ens costa molt deixar de mirar el mòbil, de consumir informació/continguts. Saber “dir prou” i passar a una altra tasca és un repte que cal aconseguir sense generar estrès o sentiment de culpabilitat amb les obligacions (per exemple, les laborals).

  • Cerca activitats alternatives: Si ens sentim temptats a connectar-nos als nostres dispositius, podem buscar activitats alternatives que ens facin sentir bé, com llegir, sortir a caminar o passar temps amb els nostres éssers estimats.

Conclusions

La desconnexió digital és un dret important que hem de protegir. En desconnectar-nos dels nostres dispositius electrònics, podem millorar el benestar físic i mental i gaudir d’una vida més plena i satisfactòria. La nostra pròpia felicitat i la del nostre entorn està en joc.

Els tres tallers de desconnexió digital i benestar tecnològic

A partir de l’últim trimestre de l’any, feliciCat ofereix a escoles i empreses tallers adaptats que tenen com a objectiu fomentar la desconnexió digital i el benestar tecnològic.

p>

  • Tallers dirigits a escoles: Concretament es tracta de dos tallers, un adreçat a l’alumnat i un altre per a famílies. El primer es pot integrar dins lhorari escolar. El segon està pensat per celebrar-se en format híbrid o en línia tenint en compte l’horari laboral dels pares i mares, perquè així tots dos tinguin més possibilitats d’assistir-hi.

  • Taller dirigit a empreses: Taller que consta de dues sessions que se celebraran segons s’acordi amb direcció o departament de persones de l’empresa.

A continuació s’exposen les imatges de les creativitats dels tres tallers.


Sol·licita informació per al taller de desconnexió digital i benestar tecnològic.

Desplega el formulari i utilitza els filtres que trobaràs per ser més concret a la teva sol·licitud.


T’agrada el nostre contingut i els esdeveniments en què participem? Et convidem a unir-te a la comunitat feliciCat T’esperem!

Back To Top