Skip to content

feliciCat certificarà “empreses felices” a partir de l’any 2024.

El segell “Empresa Feliç” neix amb l’objectiu de crear una certificació àgil, humana, i que també sigui accessible per a les MIPIMES de Catalunya, i es pot obtenir en 14 dies hàbils . La certificació consta de diferents auditories presencials que mesuraran els 7 benestars amb què es desgrana la felicitat laboral.

 

L’Institut Català de la Felicitat (feliciCat) ha fet un nou pas endavant com a organització en crear la seva pròpia certificació en felicitat laboral, adreçada a qualsevol empresa que operi a Catalunya, i que tingui com a objectiu acreditar la seva organització com una “empresa feliç”.

El propòsit de feliciCat sempre ha estat oferir eines que facilitin i promoguin el benestar organitzacional. En aquesta ocasió però, seran els professionals de feliciCat els que es desplacin a les instal·lacions de l’empresa interessada en ser certificada, i realitzaran diferents visites presencials , auditant una gran quantitat d’elements/factors des de diferents àmbits.

En només 14 dies hàbils, els professionals de feliciCat ja hauran auditat i comunicat els resultats a l’empresa (sempre que l’empresa vulgui agilitzar al màxim el procés de certificació) . Per tant, estem parlant una certificació que més enllà d’estar dissenyada i validada per professionals de diferents disciplines que afecten l’àmbit empresarial (psicologia, recursos humans, living office, nutrició, coaching, educació financera, sostenibilitat i responsabilitat social corporativa), pretén ser àgil en la contractació, execució i lliurament dels resultats.


Què és per feliciCat una “empresa feliç”?

Una empresa feliç és la que acredita que està treballant (i que vol continuar treballant) els set benestars que conformen la felicitat laboral, tant a nivell individual com col·lectiu.

Quins són aquests benestars? Físic, emocional, nutricional, social, econòmic, mediambiental i tecnològic.

Una empresa feliç és aquella que més enllà de tenir la voluntat de posar els seus treballadors al centre de l’equació del negoci, actua. Una empresa amb propòsit i que té un pla per continuar evolucionant com una empresa humana i compromesa amb les persones i el planeta.

Què cal fer per ser certificada com una “empresa feliç”?

El resultat de les auditories presencials determinarà si l’empresa sol·licitant mereix ser considerada una “empresa feliç”. 

Als informes emesos a l’empresa, es pot apreciar un valor associat a cadascun dels set benestars exposats anteriorment. Per ser una empresa aspirant a aconseguir la certificació, es requerirà obtenir un mínim per a cadascun dels indicadors. En cas de superar els mínims, es realitzarà una mitjana de tots els benestars, obtenint una puntuació general, que haurà de ser igual o superior als 50 punts dels 70 a què s’aspira com a màxim (cadascun dels 7 benestars pot obtenir una puntuació de 10 punts).

En cas que l’empresa sol·licitant obtingui un resultat inferior als 50 punts, no obtindrà la certificació, i se us enviarà un document de recomanacions per incrementar en el període de 12 mesos els indicadors que han impedit aconseguir el segell “empresa feliç” . Passats els 12 mesos indicats, l’empresa tornarà a ser auditada per comprovar si les millores s’estan aplicant i/o obtenint els resultats. Serà aleshores quan tindran una segona oportunitat per obtenir la certificació.

En canvi, les empreses que sí que obtinguin una puntuació superior a 50 punts, rebran la certificació (en format digital i físic), que tindrà una vigència de 3 anys, tot i que durant aquest període els responsables de l’empresa seran preguntats sobre les actuacions/iniciatives internes associades als resultats obtinguts i iniciatives anuals que es van aplicant.

Quin és el cost de la certificació?

La certificació “Empresa Feliç” té un cost que el 2024 oscil·larà entre els 960€ i els 3.840€. El preu final dependrà de factors com la localització (o localitzacions en cas de tenir-ne més d’una), el nombre d’empleats, la disponibilitat d’un historial de dades associades al benestar dels treballadors i treballadores, entre d’altres. Totes les auditories que faran els professionals de feliciCat a les empreses seran de caràcter presencial. Els desplaçaments i tots els costos associats a la certificació estan inclosos al preu.

La segona auditoria, que actua com a revàlida per obtenir la certificació (sempre en cas de no superar els 50 punts) tindrà un cost de 360€.

A continuació, s’exposa un esquema visual per entendre tot el procés de la certificació que permet obtenir el segell “Empresa Feliz”.

Cronograma de les fases de la certificació

Font: feliciCat – Cronograma de les fases de la certificació “Empresa Feliç”


Interessat en la certificació?

Completa el següent formulari per seguir informat sobre la certificació. L’equip de feliciCat es posarà en contacte amb tu per donar resposta a qualsevol pregunta que tinguis sobre la iniciativa. Gràcies per avançat!


T’agrada el nostre contingut i els esdeveniments en què participem? Et convidem que t’uneixis a la comunitat feliciCat T’esperem!

Back To Top