Skip to content

Lideratge positiu i la transmissió del propòsit, un factor clau de les empreses felices.

El lideratge positiu és una habilitat que haurien de potenciar totes les empreses, ja que és un dels principals factors d’èxit de les empreses felices. La transmissió i comprensió del propòsit als empleats és un aspecte imprescindible per aconseguir aquest estat organitzacional.

El lideratge positiu es basa en la filosofia d’enfocar-se a les fortaleses, és a dir, a les habilitats i qualitats dels membres de l’equip. Això vol dir que els líders positius han de tenir la capacitat de motivar i donar suport als seus equips en lloc denfocar-se en els errors.

Un líder ha de saber formar nous líders, ser capaços de prendre decisions basades en fets i evitar prendre decisions impulsives basades en les opinions pròpies. Això vol dir que han de buscar la informació adequada i consultar amb els membres del seu equip per obtenir la millor solució per al problema. Aquesta habilitat també implica que els líders siguin flexibles i estiguin oberts a les idees noves.

Els líders positius també han de ser bons comunicadors. Això vol dir que han d’estar disposats a escoltar i comprendre les necessitats i desitjos dels membres del seu equip. D’altra banda, el factor clau és la capacitat que tenen de transmetre el propòsit empresarial a la resta de persones que formen part de l’organització. Si aquest procés no es dissenya amb la dosi creativa-persuasiva que permeti alinear el propòsit dels empleats amb els de l’empresa , la motivació d’aquests no serà la mateixa, i per tant tots els esforços per liderar amb èxit no funcionaran per molt que s’intenti tenir cura del personal.

Per tant, han de ser capaços de treballar amb tothom i amb una àmplia gamma de persones. Això significa ser capaç de mantenir un diàleg obert amb els altres, encoratjar el diàleg entre els membres de l’equip i oferir suggeriments respectuosos als altres.

La mentalitat de creixement i estar motivat per l’èxit és una altra característica del lideratge positiu . Això significa que els líders han de reconèixer lèxit de lequip i celebrar els èxits. Aquests líders han d’estar disposats a aprendre dels errors i oferir solucions creatives. Daquesta manera, lequip pot avançar i millorar constantment.

En resum, el lideratge positiu és una habilitat important que tots hauríem de tenir i practicar. Això permet motivar i donar suport als nostres equips, prendre decisions basades en fets, ser bons comunicadors , tenir una mentalitat de creixement i celebrar l’èxit. Si seguim aquestes pràctiques, tots ens en podem beneficiar, i l’empresa anirà avançant progressivament cap al benestar organitzacional.


Models de lideratge segons el model de Blake & Mouton

Un cop llegit el contingut associat al lideratge positiu, és hora de preguntar-te quin lideratge exerceixes, i quin lideratge reps com a empleat o col·laborador d’una empresa.

A continuació, t’exposem el model de Blake & Mouton, on s’exposen fins a cinc tipologies de lideratge.

Modelo de Blake & Mouton en el que se observan cinco tipologías de liderazgo.

Formacions bonificades en lideratge positiu i benestar organitzacional.

A feliciCat (Institut Català de la Felicitat), oferim formacions bonificades perquè l’empresariat i els empleats de les empreses que operen a Catalunya avancin cap al lideratge superior. Una és la titulada “Lideratge positiu i benestar organitzacional”.

Vols més informació? Pregunta pels nostres programes formatius bonificats.


T’agrada el nostre contingut i els esdeveniments en què participem? Et convidem que t’uneixis a la comunitat feliciCat T’esperem!

Back To Top