La bona energia s’apodera de Santa Maria de Palautordera
Quelea Consultors, de la mà d’en Raimon Galve (facilitador en benestar mediambiental de feliciCat) desenvolupa el primer projecte municipal de comunitat energètica per a tota la ciutadania i empreses del municipi vallesenc.
El benestar mediambiental és més necessari que mai, i part d’aquest està enel desenvolupament de projectes sostenibles. A feliciCat estem orgullosos d’observar com cada cop hi ha més governs municipals que estan conscienciats i compromesos amb el benestar de la ciutadania i les energies renovables.
Quelea Consultors està immers en un apassionant projecte en col·laboració amb els seus socis de 4 Elements Renovables, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible i millorar el benestar de la comunitat al municipi de Santa Maria de Palautordera. Amb el suport decidit de l’Ajuntament, s’ha aconseguit un espai per desplegar un sistema d’autoconsum col·lectiu d’energia solar amb una capacitat de 100 kW.
Aquest projecte no només reflecteix la voluntat de buscar solucions innovadores per a les necessitats energètiques locals, sinó que també reafirma el compromís amb el benestar de l’entorn natural. És important destacar que, en el marc dels set “benestars” d’una empresa (y que des de feliciCat promovem en empreses i escoles), entre els quals es troba el benestar mediambiental, aquesta iniciativa contribueix directament a la seva promoció.
Els panells solars instal·lats en la coberta d’una nau industrial, propietat de 4 Elements Renovables, representen una transició cap a una font d’energia neta i renovable. A través d’aquest sistema, estem generant una quantitat significativa d’energia sostenible, estimada en 177,7 MWh anuals. Aquesta energia no només redueix la nostra dependència de fonts d’energia convencionals, sinó que també disminueix les emissions de carboni i protegeix el medi ambient local.
A més, aquest projecte no es limita únicament a la producció d’energia, sinó que també fomenta la participació ciutadana i empresarial en la transició cap a un futur més sostenible. Mitjançant un contracte de cessió d’ús de panells fotovoltaics, els consumidors elèctrics situats a menys de 2 km de la nau tenen l’oportunitat de formar part d’aquesta iniciativa, demostrant que la sostenibilitat és un esforç col·lectiu.
En resum, aquest projecte no només busca millorar la infraestructura energètica local, sinó que també posa de manifest el nostre compromís amb el benestar ambiental i el desenvolupament sostenible, afavorint una comunitat més saludable i resilient per a tothom.
T’ha semblat interessant l’article? Segueix-nos a les xarxes socials de feliciCat o envia’ns un e-mail a hola@felicicat.cat.
Busques solucions en l’àmbit del mediambiental? Contacta’ns i explica’ns-ho.