Skip to content

T’has plantejat si realment estàs vivint la vida que vols? Mira al teu interior i trobaràs la resposta.

La majoria de les persones no tenen una vida plena perquè, en el fons, no estan perseguint els seus somnis, sinó els somnis que representa que han de tenir. I com que tots anem cap a la mateixa direcció, no aconseguim sentir satisfacció ni plenitud.

Article redactat per Cris Ibanyez , col·laboradora de feliciCat

Quan pensem a obtenir allò que realment volem, és quan sorgeixen totes les pors i ens
enviem missatges interiors que ens bloquegin i ens paralitzen. "Ja estem bé com
estem, no sigui que alguna cosa ens faci trontollar” .

El cert és que com a societat, som persones força desempoderades”. Ens sentim
insegures i busquem a l'exterior aquella seguretat que no tenim la capacitat de sentir
interiorment. Vivim la vida des de l'esforç i el sacrifici, des de la por de no poder
pagar les factures oa no ser persones acceptades i estimades pel nostre entorn i la societat.

I creiem que és normal viure així, que és el que ens toca i que “la vida és dura”. Però el que no saps és que pots trobar tota la seguretat que desitges al teu interior. I la trobareu aprenent gestió emocional, gestió econòmica i gestió del benestar.

En primer lloc, tenim un gran problema d'acceptació, autoestima i de confiança en nosaltres. Ens estimem tan poc, que no ens creiem que tinguem la capacitat de fer gran part de les coses que realment voldríem. Si ens coneixem, si aprenem a acceptar qui som i per què som així, podrem ser persones més segures de nosaltres. I això ens permetrà que no ens preocupi el que
pensin els altres.

Si aprenem a gestionar les nostres pors ia caminar-hi, veurem que no hem de lluitar en contra ni ens han de bloquejar, sinó que podem fer moltes més coses de les que pensem.

Si entenem que som nosaltres qui ens posem les nostres pròpies limitacions i podem canviar la nostra mirada cap a la vida, i és quan podrem obtenir coses noves.

Però per això cal aprendre sobre gestió emocional.

D'altra banda, hi ha el gran tema “l'estabilitat”. Ens han ensenyat a perseguir una estabilitat, a tenir un sou a final de mes ia sentir-nos persones segures si ho aconseguim. I aleshores, deixem que tot pengi d'aquí. Vivim els diners des de la por i l'escassetat, pensant que qualsevol cosa que trontolli en aquest sentit, enfonsarà tota la nostra vida.

Tenim la vida en total dependència al sou que rebem a final de mes, però no en tenim ni
idea de gestionar aquest sou que rebem. Estem totalment desempoderats respecte al
tema financer. "D'això només s'ocupen les persones amb diners, la gent rica. Jo bastant tinc d'arribar a final de mes."

Però si aprenem gestió econòmica, veurem que tenim capacitat per gestionar les nostres finances i trobar seguretat en aquest àmbit. Si veiem que podem controlar els nostres diners, no ens farà tanta por no dependre del sou actual.

El fet de ser conscient d'on sóc i cap a on vull anar econòmicament parlant, em pot permetre fer canvis a la meva economia, a la meva feina, i al meu dia a dia, de manera que em permeti arribar allà complir els meus objectius.

Per això cal aprendre sobre gestió econòmica.

I finalment hi ha el tema de l'autocura. Tenir cura de nosaltres no ha estat mai la nostra prioritat. Normalitzem dolors, malestars, ansietat… Normalitzem trobar-nos malament, perquè tenim massa feina en seguir el ritme frenètic de la vida. Hem d'estar a tot arreu i ràpid, i anem amb el “pilot automàtic” posat. Fins que estem pitjor, anem al metge i ens prenem algun medicament que ens tregui el símptoma. Exacte, símptoma, no l'origen del malestar.

Quan tenim algun tipus de molèstia, el nostre cos ens està avisant que alguna cosa estem fent malament. I el més important no és guarir el símptoma, sinó guarir l'origen. Però com que no ens permetem baixar aquest ritme frenètic en què estem sotmesos, no podem escoltar què ens està passant i què podem fer sobre això.

Si aprenem a gestionar la nostra salut veurem com és important el descans, les pauses, els moments de silenci i d'escoltar com estem. Veurem com és important alimentar-nos correctament, cuidar el nostre cos per dins i per fora. Si ens focalitzem dins nostre, deixarem de tenir molèsties i deixarem de necessitar prendre'ns medicaments.

Per això cal aprendre sobre gestió del benestar.

I és que, el poder el tenim nosaltres. La seguretat, les respostes, la nostra felicitat és al nostre interior. I en comptes d'ignorar-nos i buscar-ho fora, el que hem de fer és mirar endins. Perquè allò en què jo crec, és allò que crearé.

Mira dins teu i obtindràs totes les respostes. A continuació s'exposa una infografia amb les principals preguntes que t'has de fer per poder donar resposta a: T'has plantejat si realment estàs vivint la vida que vols?

T'ha agradat l'article? Et convidem que t'uneixis a la comunitat feliciCat T'esperem!

Back To Top