Skip to content

Ha arribat el moment de dir “adéu” al “no em dóna la vida”

Article d' Helena Sempere , gestora del caos i col·laboradora de feliciCat.

Vivim a l'era de la sobreinformació, digitalització i xarxes socials. Això no ho podem negar ni ho podem evitar, és clar. I té els seus avantatges, és clar. El coneixement s'ha democratitzat, podem comprar qualsevol cosa des de qualsevol part del món i podem veure els nostres éssers estimats estiguin on estiguin només prement un botó.

Això ens ha ajudat molt i, més, en temps de pandèmia.

Però realment hem calculat el cost energètic i emocional que suposa estar onectats i atents constantment al que passa al nostre voltant?

Des de Març, els nivells de frustració, estrès, angoixa i autoexigència tant a nivell personal com professional estan pujant com l'escuma perquè tenim tanta informació de la qual estar pendent durant tot el dia que vivim en mode “no em dóna la vida ” .

Hem interioritzat la creença que hem de ser ràpids, productius, fer moltes coses, estar sempre pendents i ocupats. Tenim la sensació d'estar perdent-nos constantment coses si no hi som “allà”. Formacions, webinars, masterclass, entrevistes a xarxes, notícies, etc.

Però tot això, com ens fa sentir com a persones i professionals? Fer més vol dir fer-ho millor, tenir més clients, guanyar més diners?

Bàsicament és això, una sensació; una percepció de la realitat i una creença que ens ve donada per la societat del consum fastfood .

La bona notícia és que podem canviar-ho i només depèn de nosaltres mateixos.

Ha arribat el moment d'obrir noves consciències, canviar mentalitats i establir nous hàbits de treball que no tenen res a veure amb treballar més sinó amb fer-ho de forma més eficaç.

Ha arribat el moment que puguem ser més feliços treballant.

Treballar de forma eficaç reverteix directament als nostres nivells d'energia, felicitat i autoestima, ja que en aconseguir els nostres objectius de forma enfocada i sense dilacions fa que ens sentim més realitzats, que estiguem més motivats i que valorem que aquesta forma de treballar té un resultat i una recompensa: temps de qualitat.

Treballar de manera eficaç significa passar del vell paradigma del “no m'ha donat temps” al nou paradigma de “ho he prioritzat avui”.

Requereix simplificar, fer-nos la vida més fàcil i anar al gra cap als nostres objectius . Això passa per canviar les nostres creences, implementar nous sistemes d'organització interna com a empresa, crear processos de treball que ens estalviïn temps i que optimitzin els nostres resultats.

I, també, aprendre a prioritzar i focalitzar els nostres esforços a tenir clar on volem arribar i què farem per aconseguir-ho . Planificar-nos sobre la base de la nostra realitat i, evidentment, desconnectar de tot soroll exterior que ens pugui distreure.

“El nostre temps en part ens el roben, en part ens ho treuen i el que ens queda ho perdem sense adonar-nos” – Sèneca

Recordes com t'has sentit el dia que has pogut fer tot allò que tenies previst?

Pugen els teus nivells d'endorfina i et sents imparable, ia més, es desperta la teva inspiració i creativitat perquè has deixat l'espai que la teva ment necessitava tant per seguir creant i creixent.

Desenvolupar una cultura de treball eficaç i feliç a les nostres empreses i organitzacions, no només és beneficiós perquè obtindrem més implicació, més cohesió d'equip i millors resultats, sinó que comença a ser urgent per acabar amb la frustració, la negativitat, l'autoexigència i l'estrès. que ens causa aquesta moda.

Segons l' Iopener Institute Oxford les persones amb índexs més grans de felicitat a la seva feina tenen un rendiment més gran : dediquen el 80% del seu temps a les tasques encomanades, mentre que les que no ho són només dediquen el 40% del temps a fer-les. Més dades! Segons Shawn Achor , un dels grans referents a nivell mundial en potencial humà: “Un treballador feliç, motivat i satisfet amb la seva feina aconsegueix un augment del 37% de les vendes, del 31% de la productivitat i del 19 % en l'eficàcia

És qüestió de passar a lacció. Ha arribat el moment de viure més feliços i de tenir més qualitat de vida.

T'uneixes a dir adéu al “no em dóna la vida”? A continuació et proporcionem una infografia que té com a objectiu posar la qualitat de vida al “centre de l'equació” del nostre dia a dia. Només així podrem evitar dir aquesta “maleïda” frase.

feliciCat-NoMeDa-ESP.png
Back To Top