Skip to content

Reconeixement, incentivació i recompensa contínua, personalitzada i immediata als empleats. Comença “l’era BonusBank”

Des de feliciCat volem anunciar l’acord de partnership amb BonusBank, una plataforma tecnològica que permet reconèixer i motivar les persones que donen vida a les nostres empreses, recompensar-les i valorar-les de manera justa, així com ser capaços de crear un entorn laboral humà, positiu, àgil i d’èxit. Aquests són alguns dels grans objectius de les organitzacions del segle XXI, independentment del nostre sector, dimensió o cultura corporativa.

Lorenzo Hidalgo Gadea (Co-Founder @ BonusBank) i Eduard Alcaraz (President de feliciCat) rubricant l’acord.

Lorenzo Hidalgo Gadea (Co-Founder @ BonusBank) i Eduard Alcaraz (President de feliciCat) rubricant l’acordIlustración 1. Acceso a la web de BonusBank

Il·lustració 1. Accés al web de BonusBank

Davant aquestes conviccions, sempre sorgeixen reptes que han de ser superats i si haguéssim de quedar-nos amb 3 paraules per definir-los, aquestes serien :

  • Performance. Hem de ser capaços de treure el màxim rendiment dels equips i professionals que componen les nostres companyies; es tracta d’un dels reptes més grans a què ens hem d’enfrontar.

  • Canvi. En la recerca de la maximització del rendiment, també hem de transformar la nostra mentalitat: ser més àgils. El canvi, a nivell digital i organitzacional, és una realitat; però… com podem impulsar les nostres empreses cap a aquesta transformació?

  • Feedback. Una assignatura pendent: motivar, reconèixer, valorar i recompensar amb més fluïdesa aquells empleats, companys i equips que aconsegueixen transformar la nostra organització. Necessitem sentir-nos valorats i saber com millorar en el nostre dia a dia

Fins aquí hem parlat de la teoria, de la visió d’una àmplia majoria de les empreses del panorama actual i dels potencials obstacles que poden arribar a trobar-se , però… Què ens diu la pràctica?

Per exemple, que una PIME tradicional estarà principalment interessada a proporcionar incentius i recompenses monetàries; mentre que en el cas de Startups, Scaleups o PIMES menys tradicionals (on es treballa de forma àgil) es vol facilitar el peer-to-peer recognition, mesurar les soft skills dels equips o oferir participacions a la seva plantilla; finalment, una Gran Empresa treballarà en la recerca d’un canvi organitzacional amb què poder saber què fan tots els seus equips a nivell de rendiment i habilitats, així com dotar-se de major agilitat en els seus processos, partint de sistemes de gestió possiblement rígids.

Conclusió? Hi ha uns objectius comuns a complir, uns possibles desafiaments similars per a tots… Però les realitats de cada entitat són molt diferents i amb elles, el punt de partida i el camí a recórrer.

Fruit d’aquesta realitat, neix BonusBank: la solució per a agilitzar el reconeixement , els incentius i les recompenses a les empreses. Es tracta d’una eina clau a la millora de la experiència dels treballadors, facilitant la gestió del rendiment i el talent a les organitzacions, gràcies a l’ús de la Tokenització.

Ilustración 2. Muestra de las 4 pantallas principales de la App de BonusBank

Il·lustració 2. Mostra de les 4 pantalles principals de l’App de BonusBank

 La pregunta que molts us estareu fent ara mateix és: què és un Token?

Bé, un Token és una unitat de valor (pensem a la fitxa d’un joc de taula) digital , que anirà associat a la visió i metodologia de les empreses que el desenvolupin o bé en facin ús; és a dir, cada tipus de Token representa un valor diferent: aptituds i habilitats, recompenses (premis, participacions…) o reconeixement (un simple “gràcies”, “ben fet” o valorar una destresa d’un company). La flexibilitat per crear diferents tipus de Token segons els valors, èxits, hàbits o skills que cada empresa vulgui incentivar, és la força i diferenciador de la tecnologia de BonusBank.

Gràcies a la Tokenització del Feedback associat al reconeixement, els incentius o les recompenses, aconseguirem que aquest sigui:

  • Continu. És a dir, present durant tot l’any i en l’evolució del rendiment, socialització i habilitats dels equips

  • Personalitzat. Aconseguim que cada membre de l’empresa senti totalment seves cadascuna de les valoracions rebudes

  • Immediat. La immediatesa forma part del nostre dia a dia, per què no traslladar-la a l’entorn professional? Quan una acció mereix reconeixement, no esperem 3 mesos per donar-ho

La Tokenització és el primer de els 3 passos que hem de seguir dins de BonusBank per impulsar el canvi a les nostres organitzacions. El cicle complet és el següent:

1. Tokeniza. L’univers dels Tokens és infinit, simplement haurem de trobar aquell o aquells que millor s’adaptin a la nostra empresa i necessitats. Podrem seleccionar els Tokens desenvolupats per l’equip de BonusBank, els Token Packs creats pels seus partners o bé crear el nostre propi Pack de Tokens a mida. Essencialment, diferenciarem entre Hard Tokens (habitualment vinculats a recompenses monetàries, com ara: premis, diners o participacions d’una empresa) i Soft Tokens (representen aptituds i habilitats (creativitat, solidaritat o puntualitat), així com reconeixement (un simple “gràcies” o “ben fet”))

Ilustración 3. Token Pack inicial desarrollado por BonusBank

Ilustración 3. Token Pack inicial desarrollado por BonusBank

2. Connecta. Des de BonusBank es proporciona l’eina per poder connectar amb els nostres empleats de forma àgil, instantània i tangible. Podrem fer transferències directes, així com llançar reptes i fins i tot realitzar enquestes a companys i empleats , aconseguint cohesionar, motivar i empoderar les persones individualment, així com els nostres equips.

Ilustración 3. Proceso de envío de transferencia

Il·lustració 3. Procés d’enviament de transferència

3. Transforma. Coneixem el impacte que generem als nostres equips? Sabem com ens estem desenvolupant en termes de sociabilitat, rendiment i habilitats soft? Aquest darrer concepte està vinculat a dos punts forts de BonusBank: el perfil i la conversió de Hard a Soft Tokens. I és que els empleats disposaran d’un perfil individual i d’equip per conèixer en tot moment la seva evolució i èxits; així com les seves empreses podran establir una lògica de conversió de Tokens que hagin acumulat vinculats a habilitats o reconeixement (Soft) per Tokens monetaris (Hard), de manera que desenvoluparan el seu currículum virtual ia més rebran un premi per això.

Ilustración 5. Notificación y descrip. de una transferencia.

Il·lustració 5. Notificació i descrip. transferència.

Amb aquestes 3 accions, tindrem funcionant a la perfecció tots els engranatges, però com mesurem els resultats de tot el que està succeint? És aquí on apareix el segon element que compon el programari de BonusBank: el dashboard.

Gràcies al panell de gestió vinculat a l’app, serà possible obtenir una visió completa de les relacions, competències i rendiment dels nostres equips: obtindrem Insights intuïtius, podrem fer un seguiment continu i tindrem més facilitat per detectar i mapejar el talent .

Ilustración 6. Dashboard & perfil de logros de un empleado en la App

Il·lustració 6. Dashboard & perfil d’èxits d’un empleat a l’App

Si t’has plantejat en algun moment alguns dels objectius esmentats, has avaluat els riscos que hem enumerat, vols dur a terme alguna de les accions que hem exemplificat o simplement et pica la curiositat per saber més sobre això de la Tokenització… Llavors és que ha arribat l’era de BonusBank a la teva empresa.

T’ha agradat l’article? Si voleu saber més sobre BonusBank, podeu accedir al vostre bloc, així com al vostre canal de Youtube.

Uneix-te a la nostra comunitat!

Back To Top