Skip to content

Escola Universitària Mediterrani. 6 claus per aconseguir el benestar organitzacional en una universitat.

Moltes vegades, esmentem que les empreses han de lluitar per aconseguir el benestar dels seus empleats. Però hi ha empreses que, pel tipus d'activitat empresarial que desenvolupen, també han de vetllar pel benestar i la felicitat dels clients, i no només pel dels empleats. Aquest és el cas de les institucions de leducació superior o, el que és el mateix, leducació universitària.

Per aquest motiu, des de FeliciCat, us volem portar l' exemple de bona praxi per part de l' Escola Universitària Mediterrani per aconseguir el benestar i la felicitat tant dels empleats com dels alumnes a través del següent llistat de bones accions.

1- Investigació : El personal docent d'EU Mediterrani no només ensenya, també investiga.

La majoria de professors que formen el teixit docent d'aquesta escola universitària, al marge de la docència, són investigadors en la seva especialitat . Això és possible gràcies als dos grups de recerca amb què compta EUM:

ISTB (Image Satisfaction and Tourist Behavior): és el grup de recerca del Grau en Turisme, encapçalat per la Dra. Elena Puiggròs com a representant del mateix.

SIMPED (Sistemes Innovadors de Monetització de Periodisme, Màrqueting i Turisme Digital): és el grup de recerca del Grau en Màrqueting, liderat pel Dr. Joan Francesc Fondevila.

Aquests grups de recerca permeten a la universitat publicar articles científics relacionats amb els estudis que s'imparteixen a la seva oferta acadèmica. Això fa que el personal docent estigui estretament i de manera contínua en contacte amb les temàtiques impartides en els graus, fet que els manté actualitzats i formats, influint positivament a l'hora d'impartir les sessions.

2- Atracció del talent : la capacitat d'atreure el talent a través de la creació de continguts.

Un dels lemes de l'Escola Universitària Mediterrani diu “ El teu èxit, el nostre prestigi ”. Per assolir aquest èxit l'alumne ha de tenir certes habilitats talentoses. I, a Mediterrani, destinen part dels seus esforços i recursos a la captació i atracció del talent amb la finalitat de mantenir i incrementar el prestigi de la seva marca universitària . Tot això ho aconsegueixen a través de la creació de contingut.

Entre aquests continguts, cal destacar la presència de Webinars sobre temes d'actualitat . Als alumnes potencials se'ls fan arribar webinars de curta durada (entre 2 i 5 minuts), explicats per docents especialitzats en la matèria, on es parlen de temàtiques com la importància d'un perfil digital, els diferents idiomes que s'imparteixen als graus , xarxes socials com Linkedin o la indústria 4.0, entre d'altres.

3- Humanitzant els alumnes : incentivar l'esforç i el talent dels alumnes amb motivacions extrínseques.

Diuen que tot esforç té la recompensa. Però, moltes vegades, aquesta recompensa cal crear-la i fer que sigui justa i suculenta. A EU Mediterrani, fa anys que recompensa tots aquells alumnes que reuneixen grans dosis d'esforç, talent, constància i implicació. Per això, la universitat atorga les Beques Excel·lència anualment al millor expedient acadèmic (sempre que superi un 9 de mitjana) de cada Grau. El benefici de la beca suposa un descompte del 25% en el preu del curs .

4- Mediterrani emprèn : assessorament professional a l'alumnat.

L'Escola Universitària Mediterrani ofereix tant el servei 'Mediterrani Emprende' com espais de les seves instal·lacions per ajudar alumnes i egressats a desenvolupar els projectes empresarials que tinguin en ment.

Per això, l'alumne haurà de presentar la seva idea de negoci a la universitat, la qual, una vegada valorada la proposta, ajudarà en el desenvolupament dels passos següents:

1. Desenvolupament del producte o servei.

2. Pla de negoci.

3. Creació de la marca comercial.

4. Cerca de finançament (pública i privada).

5. Creació de la pàgina web i les xarxes socials.

En tots aquests passos necessaris per crear un negoci viable i rendible, l'alumne estarà guiat per personal investigador i especialitzat en cadascuna de les etapes del desenvolupament de projectes empresarials.

5- Nous canals de comunicació amb l'alumnat : clau per a l'acompanyament a l'alumnat.

Un dels punts forts d'aquesta institució universitària és el grau d'exclusivitat que pot aportar als alumnes . Aquesta exclusivitat no només l'aconsegueix en els mètodes d'impartir la docència, sinó també a l'hora de comunicar-se amb la comunitat d'alumnes. Al marge d'altres canals, avui volem destacar dues noves vies de comunicació que estan acostant alumnes, docents i empleats :

-Alertes EU Mediterrani : és un nou canal creat per al curs 21/22 a través de la plataforma Telegram . Destinat per comunicar totes les novetats sobre la Covid19 que puguin afectar el sector universitari, nous horaris, comunicats oficials, etc.

– Mediterrani amb tu! : és un espai de trobada entre els alumnes de cada grau i els seus professors , a qui els poden expressar inquietuds o preocupacions sobre la seva situació actual. Això permet als docents conèixer millor el dia a dia de l'alumne i augmentar la proximitat entre els dos col·lectius, fet que permetrà solucionar qualsevol contratemps que pugui anar sorgint en els alumnes.

6- Harmonització i democratització d'espais (Living Office) : la importància dels espais de treball per afavorir el desenvolupament del talent dels alumnes.

Les instal·lacions de la universitat compten, al marge d'una gran quantitat de classes, despatxos i una terrassa meravellosa amb vistes a tot Barcelona, amb una sèrie d' espais addicionals que potenciaran el rendiment dels alumnes .

Recentment, EU Mediterrani ha ampliat les seves instal·lacions per poder oferir, entre altres, espais innovadors adaptant-se als nous mètodes acadèmics ia les noves maneres de treballar :

CoCreate : és una sala on es permet realitzar processos de brainstorming de manera còmoda en un entorn dinàmic i acollidor amb eines per poder dur a terme aquests processos individualment o en grup.

CoMeet : àmplia sala on es pot organitzar a les teves necessitats per a la realització de reunions, assemblees o simulacions.

CoWork : sala destinada a la realització de treballs en grup. Brinda més comoditat i afavoreix un ambient més relaxat i personal.

CoTech : es tracta d'una sala equipada amb eines tecnològiques per exercir treballs audiovisuals de forma individual o en grup.

Per concloure aquest article sobre la bona praxi de l'Escola Universitària Mediterrani, des de FeliciCat us convidem a passar a visitar digitalment les instal·lacions d' EU Mediterrani i del seu ' Espai coEUM ' a través dels tour 360º per verificar, de manera més visual, els darrers punts recollits a l'article.

Back To Top