Skip to content

Per què les empreses necessiten persones felices? Un 2021 per invertir en la creativitat i el benestar.

Les crisis ens obliguen a ser disruptius, i aquest 2020 tan trist i atípic ha servit “d'examen” per a moltes empreses, que han vist com “de la nit al dia” havien d'evolucionar en molts aspectes, tant a nivell de negoci com a nivell intern.

La transformació digital s'ha accelerat (diuen que per culpa del Covid-19 s'ha avançat fins a cinc anys per a alguns sectors), i la necessitat d'atreure i fidelitzar el talent per part de les empreses per satisfer les noves fites establertes convertit en una cosa imprescindible.

Les empreses necessiten tenir dins dels seus equips, per sobre de tots els coneixements que es requereixen, persones amb actitud i amb un alt grau de creativitat . L'actitud és fonamental per voler aprendre sense parar (ser proactiu) i aplicar un principi per a qualsevol persona que aspiri a tenir una carrera professional que compleixi els propòsits que s'hagi marcat: saber que la clau de l'èxit també és saber adaptar-se a totes les situacions que plantegi un entorn tan volàtil i incert . La creativitat és una qualitat que, de saber aplicar-se i estimular-se, ajuda a evolucionar i créixer qualsevol empresa, sigui del sector que sigui. A la creativitat hi ha la innovació constant, la voluntat de voler qüestionar-se el que fins ara ningú no s'ha atrevit.

Es pot dir més alt però no pas més clar. Un empleat amb actitud i una persona creativa té molts números no només de ser feliç a la feina, sinó de contagiar aquest estat d'ànim a tots els seus companys .

Hi ha estudis que ho demostren. Un d'ells és el que va realitzar a la Universitat d'Otago i publicat recentment a la Journal of Positive Psychology , i en què s'indica que la creativitat està íntimament relacionada amb el benestar i la felicitat .

Per tant, sent coneixedors de la relació existent entre la creativitat i el benestar amb la felicitat de les persones, ens hauríem de fer la pregunta següent: per què les empreses han d'invertir en treballar la creativitat i el benestar en les seves polítiques d'atracció i retenció de talent?

  • Per continuar tenint dins dels seus equips de treball persones que facin evolucionar els seus productes i serveis gràcies a la seva inspiració, intuïció i imaginació.

  • Per tenir a la seva plantilla persones que es rebel·lin contra les limitacions, restriccions que puguin existir. No hi ha temps per al lament i les actituds conformistes. L'any 2021 és un any per gaudir treballant, “enlairar-se” creativament com a organització i diferenciar-se de la competència.

  • Per continuar sent una organització flexible i que tots els escenaris que es plantegin siguin apreciats al 100% dels casos com una oportunitat.

  • Per comptar amb empleats motivats i compromesos amb el projecte empresarial que representen.

  • Per tenir una plantilla “saludable” que envelleixi de forma sostenible, evitant baixes laborals que provoquin canvis als equips de treball.

  • Per promoure estímuls cada dia, promoure la cultura de lesforç orientada al benefici col·lectiu.

  • Per poder avançar en levolució dels valors de lempresa (cada vegada més orientats als Objectius de Desenvolupament Sostenible). El benestar d'un empleat dins d'una empresa també és provocat perquè aprecia que l'organització està alineada amb els seus propòsits vitals associats a la preservació del medi ambient.

  • Per poder trencar una vegada amb decisions històriques de l'empresa. Apostar per persones creatives i felices és també apostar per persones valentes.

  • Per poder consolidar els canvis a les metodologies de treball provocades per la crisi sanitària actual.

  • Perquè la creativitat es practiqui a tots els departaments de l'empresa, no només als associats a la publicitat, disseny ia l'art.

Les empreses necessiten desenvolupar idees que siguin noves però que siguin vàlides per aplicar a la situació actual en què es troba. Podem plantejar moltes idees, però sense una bona dosi de realisme ni amb la profunditat necessària per a la seva exploració, les empreses no trobaran el camí per diferenciar-se. Per aquest motiu calen persones obertes de ment, “oxigenades” que transmetin la seguretat necessària per plantejar i treballar en escenaris ambiciosos.

La creativitat no serveix de res per a les empreses si no té la capacitat d'aportar una mica més a la seva existència. I és que en la situació actual moltes empreses es troben en la situació de “renovació existencial”.

A continuació, exposem una infografia sobre els 5 motius per invertir en la felicitat (suma del benestar físic, emocional i nutricional) dels teus empleats.

5-CAST-Invertir-felicidad.png
Back To Top