Skip to content
Portada Sostenibilitat

feliciCat, present en el Día Mundial del Medi Ambient gràcies al podcast de OBS Business School

El passat 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, l’Eduard Alcaraz (fundador de feliciCat) va participar en l’episodi via podcast “RSC i Sostenibilitat” d’OBS Business School.

Per molt que el Dia Mundial del Medi ambient (5 de juny) quedi enrere, hem de continuar conscienciant jornada rere jornada a Persones i Empreses de la importància de sostenibilitat i de treballar sobre la base del benestar mediambiental.

Per aquest motiu, des de feliciCat (Institut Català de la Felicitat), us recomanem l’episodi via podcast “RSC i Sostenibilitat” d’OBS Business School en el qual feliciCat va posar el seu “gra de sorra” participant-hi representat pel seu Fundador, l’Eduard Alcaraz. En aquest episodi es van compartir les millors eines i consells per integrar la responsabilitat social corporativa en una estratègia empresarial efectiva, a més de destacar l’exemple de Veritas i les seves bones pràctiques.

Reflexionar sobre el nostre impacte en el planeta i com podem contribuir a la seva cura és de vital importància. T’uneixes a nosaltres en aquest viatge cap a un futur més sostenible?

Portada episodi Podcast d'OBS Business School

Aprofitem aquest article per indicar 10 motius pels quals les empreses han d’invertir en benestar mediambiental:

  • 1. Reducció de costos: Implementar pràctiques sostenibles pot reduir significativament els costos operatius, com ara la factura d’energia, les despeses de gestió de residus i el consum d’aigua.
  • 2. Millora de la imatge pública: Els consumidors i inversors valoren cada vegada més les empreses compromeses amb el medi ambient. Invertir en sostenibilitat pot millorar la imatge pública de l’empresa i atreure clients i inversors fidels.
  • 3. Augment de la innovació: Les empreses que busquen maneres de reduir el seu impacte mediambiental sovint desenvolupen nous productes, serveis i processos més innovadors i eficients.
  • 4. Risc reduït: La regulació ambiental es torna cada vegada més estricta. Invertir en sostenibilitat ara pot ajudar les empreses a evitar costos futurs i interrupcions del negoci.
  • 5. Atraure i retenir talent: Els millors talents busquen treballar en empreses amb valors que comparteixen. Un compromís amb la sostenibilitat pot fer que una empresa sigui més atractiva per als empleats potencials i actuals.
  • 6. Millora de la moral dels empleats: Els empleats que treballen en empreses sostenibles solen estar més motivats i compromesos amb la seva feina. Això pot conduir a una major productivitat i una menor rotació de personal.
  • 7. Crear un entorn de treball més saludable: Les pràctiques sostenibles, com ara millorar la qualitat de l’aire interior i reduir l’ús de productes químics nocius, poden crear un entorn de treball més saludable per als empleats.
  • 8. Contribuir a un futur més sostenible: Les empreses tenen la responsabilitat de contribuir a un futur més sostenible. Invertir en benestar mediambiental pot ajudar a protegir el planeta per a les generacions futures.
  • 9. Obtenir avantatges competitius: Les empreses sostenibles sovint tenen un avantatge competitiu en el seu mercat. Això es deu al fet que són més atractives per a clients, inversors i empleats, i també tenen costos operatius més baixos i un menor risc.
  • 10. Liderar el camí: Les empreses que inverteixen en benestar mediambiental poden convertir-se en líders en el seu sector. Això pot donar-los una imatge pública positiva i una avantatge competitiu.

A més d’aquests 10 motius, invertir en benestar mediambiental pot ajudar les empreses a complir amb les seves obligacions legals, gestionar els riscos climàtics i construir relacions positives amb les comunitats locals.

En resum, hi ha molts beneficis per a les empreses que inverteixen en benestar mediambiental. Aquestes inversions poden ajudar a reduir costos, millorar la imatge pública, augmentar la innovació, reduir el risc, atreure i retenir talent, millorar la moral dels empleats, crear un entorn de treball més saludable, contribuir a un futur més sostenible, obtenir avantatges competitius i liderar el camí.

Back To Top