Skip to content

El benestar de cor que et mereixes com a persona, com a part d’un projecte.

A DKV es treballa per fer que la salut emocional de les persones que formen part de la companyia estigui a prova d'imprevistos, incerteses o crisis. Amb aquest article, des de feliciCat volem que descobriu tots els recursos que s'ofereixen als empleats amb l'objectiu d'ajudar-los a millorar la vostra salut emocional.

Segons l'OMS, “la salut emocional es defineix com l'estat de benestar, entenent aquest benestar com la situació que permet a les persones ser conscients de les seves autocapacitats, gestionar les dificultats normals de la vida diària i dur a terme treballs productius ”.

Tot i la seva importància per a la salut personal i l'equilibri en la vida professional i personal, vivim moments difícils per al nostre benestar emocional. Sabies que deu milions d'espanyols es troben en risc de presentar problemes psicològics derivats de la pandèmia de COVID-19? En canvi, "les persones emocionalment sanes destaquen pel seu sentiment de satisfacció, entusiasme per la vida, capacitat de gestionar l'estrès i recuperar-se de l'adversitat, sentit de significat i propòsit, tant en les activitats com en les relacions, flexibilitat per aprendre coses noves i adaptar-se al canvi, equilibri entre la feina i el lleure, el descans i l'activitat, capacitat de construir i mantenir relacions satisfactòries, i confiança en si mateix i una autoestima alta”, explica Nuria Villalvilla, responsable de la Unitat tècnica del Servei de Prevenció i Equip de la Unitat de Benestar Emocional .

"Des del meu inici al sector de la prevenció l'any 1999 he pogut observar una evolució progressiva de la cura de la salut psicosocial i emocional de les organitzacions. En els últims anys, s'està reemplaçant com a part ja de les noves estratègies empresarials. Les pròpies companyies s'estan transformant, demanar a ser més humanistes”, comenta Nuria, que reclama que “el motor de tota organització sempre seran les persones”.

Per aquest motiu, diferents unitats de DKV treballen per oferir recursos que poden ajudar a millorar el benestar emocional dels empleats i, fins i tot, de les famílies. Vols conèixer-los detalladament? Allà anem!

Mesures de DKV perquè millors el teu benestar emocional

Servei d'orientació psicològica i emocional: a través de la Fundació Salut i Persona , l'empleat o la família (pares, cònjuge o parella i fills) podran ser assessorats per un psicòleg a qualsevol hora del dia a través de trucades telefòniques gratuïtes.

App Sent: aplicació a disposició dels empleats que permet avaluar el propi nivell de benestar segons el test Pemberton. Un cop mesurat l'índex de benestar tindrà accés a sessions guiades de meditació amb àudios que aniran augmentant la seva durada a mesura que avança al programa personalitzat, de mindfulness i exercicis de psicologia positiva. A més, disposa d'altres píndoles de benestar com a complement. L'objectiu és integrar l'experiència plena d'atenció a la seva vida quotidiana. Està disponible als mòbils d'empresa (els empleats poden validar el seu usuari a través d'una plataforma interna, i les seves famílies es poden inscriure gratis durant un any).

DKV Omm : espai digital amb continguts i eines exclusives perquè els clients i empleats de DKV puguin aprendre, gestionar i millorar sentiments i les emocions. Entre altres coses, permet fer un diari de les emocions per conèixer de forma conscient els sentiments i inclou multitud d'eines en diferents formats (per exemple, eines d'àudio, vídeo, escriure, dibuixar, llegir i actuar perquè cuidar el benestar emocional sigui més fàcil).

Programa "Et cuidem a casa": sessions esportives, de relaxació, consells d'ergonomia i fisioteràpia, activitats amb nens, seguretat en gent gran, rutines saludables en quarantena, com gestionar el “picoteig”, activitats culturals, com podem millorar la nostra gestió emocional . Tot aquest contingut està publicat per la Unitat Tècnica del Servei de Prevenció a la comunitat Empresa saludable.

Programa "21 dies per posar en forma les teves emocions": de la mà de Ioga Sense Fronteres, es van posar en marxa 21 sessions en directe i en diferit de meditació per als empleats, de manera que podrien instaurar aquest hàbit.

Benestar i teletreball: Es va recomanar als responsables d'equips que realitzessin, com a mínim, una trucada individual a la setmana a cadascun dels seus col·laboradors per conèixer com es trobaven, així com l'organització de reunions d'equip a través de l'eina Teams amb lequip amb un objectiu lúdic.

Realització d'esdeveniments en línia amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball:

– Webinar "Optimisme i gratitud: La teva vacuna davant l'adversitat", de Carmen Soler, de l'equip de recerca WANT Prevenció Psicosocial i Organitzacions Saludables sobre el mètode HERO (Healthy & Resilient Organization).

– Conferència "La salut, el teu millor talent" , impartida per la Dra. Lourdes Tomás Rubio, que va desemgranar un nou concepte de salut i la relació entre el cos, la ment i les emocions.

Propers passos

Amb la posada en marxa la Unitat de Benestar Emocional a DKV , "es vol potenciar l'enfocament emocional com a element d'impacte directe en la salut i com a eix vertebrador d'un procés profund d'humanització de l'organització , sense oblidar-nos de cobrir l'enfocament legal a matèria preventiva”, explica Nuria Villavilla, que afegeix “és una transformació cultural que comportarà temps, esforç, recursos, treball, compromís i, sobretot, convicció. Les línies d'actuació són cuidar, entrenar i acompanyar”.

DKV dedica molts esforços a millorar el benestar de les persones que componen la companyia. Com? Gràcies al pla que ha dissenyat i que comença amb el llançament d'una enquesta per conèixer l'estat de benestar real dels empleats.

"El primer objectiu de la UBE és conèixer quin és el mapa emocional de DKV. Per això, treballem amb una eina d'avaluació diagnòstica i preventiva de benestar emocional (engagement versus burnout, a si com benestar eudaimònic i estrès laboral) cobrint un ampli rang de factors psicosocials.A més, es reforça aquest àmbit amb un espai AntiCovid.També es vol plantejar com un suport vital comptar amb el suport dequips de benestar, per detectar les necessitats emocionals del seu entorn de treball, ja que el dia a dia i les situacions a què s'enfronta a l'organització són diverses. Aquest model d'anàlisi es va presentar a Direcció i representants legals en matèria preventiva per a la seva validació”, informa Nuria.

Així mateix, DKV té prevista una sessió a la qual està convidada tota la plantilla on l'expert motivacional Víctor Küppers ens parlarà de felicitat, es realitzarà una sessió de ioga i coneixerem més de prop les funcionalitats de DKV Omm. Serà el proper 12 de març.

DKV-Infografia-ESP.png
Back To Top