Skip to content

Lidl pacta amb els treballadors increments de sou almenys del 16,5%

La cadena de supermercats ha acceptat per primera vegada incloure una clàusula de revisió salarial segons l'IPC.

Article extret de Viaempresa.cat i creat per la redacció.

Lidl ha aconseguit un acord amb els representants legals dels treballadors per renovar el seu propi conveni col·lectiu. En un context marcat encara per la incertesa derivada de la crisi sanitària i l'elevada inflació del país, la cadena de supermercats ha acceptat un increment salarial d'almenys un 16,5 a més de 15.500 treballadors a Espanya durant quatre anys. El percentatge es dividirà en un 7% di pujada només el 2022; un 3,5% en 2023 i un mínim d'un 3% tanto en 2024 com 2025.

A més, Lidl incorporarà per primera vegada una clàusula de revisió salarial en funció de l'IPC per tal de garantir en tot moment el poder adquisitiu de la seva plantilla, podent assolir un increment retributiu de fins a un 1914 anys. Entre altres mesures, hi ha la consolidació d'alguns drets ja adquirits en convenis col·lectius passats, com la posada en marxa de la setmana laboral màxima de cinc dies o l'aplicació dels permisos retribuïts a partir del primer dia laborable.

De moment, l'empresa ja és responsable de més de 139.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts al país (l'equivalent a 1 de cada 138 llocs de treball o al 0,72% de tota l'ocupació nacional).

Back To Top