Skip to content

La fi dels currículums i la benvinguda al talent

Nuwe disposa d´una plataforma amb reptes que simulen l´entorn laboral de les empreses que col·laboren on els candidats posen a prova les seves habilitats.

Article extret de Viaempresa.cat i creat per David Lombrana – Barcelona. 15 de juny del 2023.

Que complexa pot arribar a ser la recerca de feina . Es dediquen grans esforços a resumir en un document la teva formació i experiència per acabar depenent de la trucada d'una empresa per tenir la possibilitat de defensar-te en una entrevista i poder resultar un perfil interessant. Segons un estudi de Zety , una pàgina web enfocada a l'àmbit laboral, només el 10% de les sol·licituds de treball es tradueixen en una entrevista. I, per aquest motiu, és possible que, en alguns processos de selecció , el percentatge de sort, atzar i, per a qui cregui, destí, siguin superiors al de la meritocràcia.

En el cas de sectors en creixement, com per exemple l'IT ( Information Technology ), "cal una transformació dels processos de selecció", segons apunta VIA Empresa Jordi Simó , cofundador de Nuwe , una iniciativa que ofereix una plataforma per ajudar a les empreses a contractar perfils tècnics a l'àmbit tecnològic, gamificant el procés amb reptes i competicions. Fes servir les tecnologies del seu sector per facilitar l'entrada de nous i noves professionals.

“Només el 10% de les sol·licituds de treball es tradueixen en una entrevista”

— Jordi Simó, cofundador de Nuwe

Un simulador de treball.

"Aquests reptes simulen l'experiència de treballar a la vida real en aquestes empreses, d'aquesta manera els candidats aprenen durant el procés de selecció i, posteriorment, tenen la possibilitat de ser contractats en funció dels seus resultats" explica Simó, qui deixa clar el propòsit del projecte: “Volem que el procés de selecció depengui del talent i no del currículum”.

Homepage de nuwe.io

Homepage de Nuwe (nuwe.io)

Tres estudiants disposats a demostrar el talent.

Nuwe va néixer fa tres anys de la mà de Simó, Carlos Ibáñez i Guillem Moreno dins d'unes aules universitàries, quan es van adonar que els processos de contractació, especialment al sector IT, estaven molt antiquats i no permetien representar el talent individual. Aleshores van desenvolupar un portal per presentar els projectes que realitzaven a la universitat per tal de fer-los arribar a les empreses i tenir opcions de ser contractats.

En veure uns resultats força òptims, els tres cofundadors van decidir fer un pas endavant i permetre a la resta d'estudiants fer servir el portal. "Llavors vam veure que teníem una manera força interessant de mostrar com de bona és una persona, que consistia a representar les competicions i hackathons que fèiem a la universitat, però al món laboral", explica Simó, que detalla que, un hackathon "consisteix en una trobada de programadors que de manera col·laborativa desenvolupen un programari en un període de temps determinat”.

"Nuwe va tancar una primera ronda d'inversió de 115.000 euros el 2022, seguida d'una segona de 739.000 a començament d'aquest any"

La iniciativa va arrencar la seva activitat com a empresa el març del 2021. Un any després, va tancar una primera ronda d'inversió de 115.000 euros, seguida d'una segona de 739.000 a començament d'aquest any. Actualment, Nuwe, que disposa d'un equip de 13 persones ubicat a la Incubadora Glòries de Barcelona Activa , ha arribat a milers d'usuaris i preveu continuar creixent de cara a finals d'any.

"El producte principal que hem desenvolupat fins ara són els nostres hackathons que fem amb empreses, tot i que estem treballant en els techhub que acabem de llançar i que consisteixen en hackathons , però que no tenen una data límit, és a dir, els oferim de manera prolongada en el temps", comenta Simó, que afegeix que "durant tot l'any, els usuaris poden entrar a veure com es treballa en una determinada empresa i fer els reptes per optar a ser contractats". D'aquesta manera, Nuwe pretén aportar als candidats una informació que, moltes vegades, no disposen ni tan sols després de fer una hipotètica entrevista laboral: com és l'entorn laboral.

L'empresa planeja oferir un sistema semblant de cara a finals d'any vinculat a LinkedIn per connectar de manera més directa els candidats i les empreses. "Volem continuar creant nou contingut, fent créixer la nostra comunitat i expandir-nos". Tot i desenvolupar la seva activitat a escala nacional, l'equip de Nuwe ja té al cap arribar a Europa ia Llatinoamèrica en els propers dos anys.

“Simó: “El fet de treballar amb usuaris que aconsegueixen la feina que volen és molt satisfactori””

— Jordi Simó, cofundador de Nuwe

“És molt enriquidor dur a terme projectes que tenen un bon impacte”, comenta Simó. "El fet de treballar amb usuaris que aconsegueixen la feina que volen és molt satisfactòria i crear una iniciativa de valor des de zero és molt gratificant", afegeix. Tot i així, el cofundador destaca un tret característic essencial per desenvolupar un projecte com Nuwe: la resiliència.

Back To Top