Skip to content

Fundació Naturgy: Experts destaquen el paper fonamental del biometà en la descarbonització del consum residencial.

Tot i el seu potencial, Espanya acumula un "retard notable" en la producció i el consum d'aquest gas renovable respecte d'altres països europeus.

Article extret de Viaempresa.cat – Barcelona. 1 de desembre del 2023.

El gas renovable està cridat a jugar un paper central a la transició energètica a Espanya i té un gran potencial per impulsar una descarbonització sostenible i eficient del consum residencial. El millor exemple és el biometà , que reuneix qualitats similars a les del gas natural i pot ser utilitzat a les calderes de condensació dels habitatges per ajudar a reduir les emissions de consums energètics vinculats, per exemple, amb la calefacció. Amb la finalitat d'abordar el present i el futur d'aquest gas renovable al sector residencial , la Fundació Naturgy va organitzar ahir la jornada Energia per a llars d'emissions zero: el paper del biometà .

La trobada ha servit perquè diferents representants de nombroses branques de l'activitat econòmica ofereixin el punt de vista sobre el paper que el gas renovable ha de jugar en la descarbonització. L'oportunitat és enorme, segons ha explicat Óscar Barrero , soci líder del sector Energia de PwC. “Espanya té potencial per produir anualment 163 TWh de biometà, a tot el territori. Aquesta xifra és vuit vegades superior a lobjectiu que marca el Pla Nacional Integrat dEnergia i Clima”.

Aquest expert ha posat l?exemple contrari de França, un país amb característiques similars a Espanya, però on el desplegament del biometà va molt al davant. "L'objectiu de França és de 50 TWh i el país està posant en operació pràcticament 100 plantes a l'any gràcies a un model de suport molt fort al sector agrícola i ramader", ha destacat.

Un altre exemple de país europeu amb un desenvolupament molt superior en producció i consum de biometà és Dinamarca. "Aquí tenim aproximadament 60 plantes de diferent capacitat i el Govern ha accelerat el pla per complir els objectius ambiciosos del 2040 ja l'any 2030", ha explicat el danès Torben Brabo , sènior VP d'Energinet.

“Espanya té potencial per produir anualment 163 TWh de biometà.”

— Óscar Barrero, soci líder del sector Energia de PwC.

Per la seva banda, Raúl Suárez , CEO de Nedgia, va destacar el rol fonamental que ha de jugar el gas a la descarbonització i remarcant el compromís de Naturgy i el sector energètic amb la reducció d'emissions. En aquest sentit, va apuntar que el paper del biometà serà clau en la descarbonització del consum residencial i va demanar que el consumidor estigui dins del procés perquè qualsevol solució de descarbonització que es plantegi ha de ser sostenible econòmicament i socialment.

Enregistrament de la jornada "Energia per a llars d'emissions zero: el paper del biometà".

Tot seguit es mostra l'enregistrament de la jornada publicada pel canal de Youtube de Naturgy.

Back To Top