Skip to content
Imatge De Gestió De Pressupostos

El cost ocult del temps en la gestió de proveïdors i pressupostos per a iniciatives saludables a l’empresa

Gestionar els proveïdors i pressupostos per a iniciatives de formació i benestar corporatiu suposa un repte únic per a moltes empreses. Tot i que els beneficis de tenir plantilla saludable i compromesa ja són innegables, l’assignació de recursos suficients sovint competeix amb altres prioritats empresarials urgents. La dificultat rau en quantificar amb precisió el retorn d’inversió d’aquests beneficis intangibles, cosa que fa més difícil justificar una despesa significativa. A més, la gran varietat de programes de benestar—des del suport en salut mental fins a la forma física—requereix una assignació acurada de recursos entre diversos proveïdors i plataformes. Aquest equilibri financer obliga sovint les empreses a reduir les seves ambicions, deixant els empleats amb un suport menys complet del desitjat. En definitiva, trobar el punt d’equilibri entre la responsabilitat fiscal i el benestar dels empleats continua sent un repte persistent.

Però no només és qüestió de diners…també de temps.

Però no es tracta només de diners—també es tracta de temps, i a feliciCat en som molt conscients. Darrere de cada iniciativa de benestar hi ha una càrrega operativa significativa, especialment quan es gestionen diferents proveïdors. Des de la cerca i validació de serveis, la obtenció de diferents pressupostos per acabar encaixant-los en un calendari molt condicionat, depenent si l’empresa decideix realitzar/celebrar les iniciatives saludables dins l’horari laboral o fora d’aquest. fins a garantir el compliment normatiu i la privacitat de dades, la càrrega de gestió pot ser molt elevada. Per als equips de recursos humans i de preveció de riscos laborals, així com els empleats que volen liderar moviments saludables dins l’empresa, ja sovint desbordats, gestionar aquestes partides pressupostàries i dissenyar aquests programes formatius pot arribar a semblar una feina a temps parcial afegida a les seves responsabilitats habituals.

A més, la coordinació de diversos proveïdors acostuma a donar lloc a una comunicació fragmentada. Sense una supervisió centralitzada, les empreses corren el risc de duplicar esforços o de perdre oportunitats clau per maximitzar el valor. El seguiment pressupostari afegeix encara més complexitat.

Trenca el “cercle viciós”: Com una bona gestió canvia el benestar de la teva empresa

Moltes empreses dubten a invertir en benestar organitzacional, no pas per una manca de voluntat, sinó per la percepció que aquestes iniciatives no generen resultats tangibles. Sovint, aquesta desconfiança sorgeix d’una falta d’organització i de gestió eficient en la implementació de programes de benestar. Fins i tot amb un pressupost, per petit que sigui, si no hi ha una estratègia clara per destinar-lo a iniciatives saludables, els esforços es dilueixen. Aquesta manca de planificació es tradueix en decisions poc encertades a l’hora de triar proveïdors o activitats, cosa que porta a una execució deficient i, finalment, a una absència de resultats mesurables.

Quan la direcció de l’empresa no observa un retorn clar de la inversió en benestar —sigui en la millora del clima laboral, la reducció de l’absentisme o l’augment de la productivitat—, la tendència natural és no potenciar o fins i tot retallar aquesta partida. Aquesta dinàmica crea un cercle viciós: la falta de resultats per una mala gestió alimenta la desconfiança, que al seu torn redueix la inversió, perpetuant la ineficàcia. És crucial trencar aquest cicle, reconeixent que el problema no és el concepte de benestar en si, sinó la manera com s’aborda i es gestiona internament. Cal posar-hi remei mitjançant una estratègia clara i una execució professional per demostrar el valor real del benestar.

Infografia sobre els cinc elements que generen un cost ocult elevat sobre internalitzar la gestió del benestar a l'empresa.
Font infografia: feliciCat (creació pròpia)

L’externalització: una solució eficient i professional

Per fer front a aquests reptes, moltes organitzacions estan apostant per plataformes integrades o externalitzar el que anomenen “Departament de Benestar” a proveïdors consolidats que agilitin la gestió de programes i pressupostos, actuant en nom de l’empresa. Els beneficis d’aquestes decisions són clars: simplificació de les operacions i reducció dels punts de fricció, les empreses poden centrar-se més en els resultats i menys en la càrrega administrativa.

A mesura que el benestar continua guanyant importància, les empreses han de considerar no només què inverteixen en iniciatives saludables, sinó com gestionen aquesta inversió. L’eficiència, la transparència i la facilitat d’ús seran claus per mantenir l’aposta de la Direcció de l’empresa en el benestar organitzacional, així com de l’acceptació per part dels empleats.

Des de FeliciCat, l’Institut Català de la Felicitat, entenem que moltes empreses desitgen fomentar un ambient de treball més saludable i productiu, però sovint manquen dels recursos o l’experiència necessària per gestionar eficaçment les iniciatives de benestar. Per això, posem a la vostra disposició el nostre equip de Facilitadors i Facilitadores experts per assumir l’externalització completa del vostre departament de benestar. Això significa que la vostra empresa pot desprendre’s de la càrrega operativa de dissenyar, implementar i avaluar programes de benestar, deixant-ho en mans de professionals que garanteixen una gestió òptima i alineada amb els vostres objectius estratègics.

Amb l’externalització del benestar a FeliciCat, la vostra organització no només professionalitza i accelera la seva aposta pel benestar organitzacional, sinó que també la rendibilitza significativament. El nostre equip aporta una vasta experiència en la creació de programes a mida que impacten directament en la millora del clima laboral, la reducció de l’estrès, l’augment de la motivació i, en darrera instància, la productivitat. Ens encarreguem de tot, des de la identificació de les necessitats específiques de la vostra plantilla fins a l’avaluació de l’impacte de les iniciatives, assegurant un retorn de la inversió clar i mesurable.

Activeu el JavaScript al navegador per a poder completar el formulari.
Nom
Indica el número aproximat de persones que serien objecte de l'estudi de clima laboral.
Verificació
Back To Top